Фандъкова изригна: Партийните карти на София, които се опитвате да чертаете, раждат разделения

йорданка фандъкова

Новата отоплителната инсталация на училището в с. Негован спестява около 70 тона годишно вредни емисии. При преминаването от нафта на пелети ще се спестяват около 50 процента от средствата за отопление. Това е съобщила днес кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си в 176-то основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Негован, цитирана от пресцентъра на Столичната община.

В училището е направен физкултурен салон, с какъвто то не е разполагало изобщо. В последните години разработихме специална програма, за да може да не оставим училище без физкултурен салон, е казала Фандъкова. Сградата на училището е санирана, подменена е и отоплителната инсталация.

„Негован е едно от селищата, които включихме в проекта за подмяна на печките на дърва и въглища с по-екологични горива безплатно за гражданите. Надявам се повече хора да видят примера на училището и да кандидатстват, за да сменят своите отоплителни инсталации“, е посочила Фандъкова.

Столичният кмет припомни, че през 2019 г. са построени шест нови физкултурни салона. В момента се строят и започват да се строят още три. В бюджета на София за тази година 63 млн. лв. са планираните инвестиции в строителството на 13 детски градини, две ясли, шест училищни сгради. Планирани са основни ремонти на 25 училища и детски градини. Допълнително е програмата за финансиране от държавния бюджет. Кметът е съобщила, че общината кандидатства за строителство за нови три училищни сгради и девет детски градини по програмата на правителството.

Миналата седмица обещах на общинските съветници, че всеки път, когато говоря за обектите, в които инвестираме, ще казвам района, в който се намират. Това е единственият начин с факти да отговоря на грижливо разпространяваните манипулации, че инвестираме само в райони, спечелени от ГЕРБ.

Всеки изкушен от партийните противоборства може да преброи кои от районите по-горе се управляват от кметове, издигнати от ГЕРБ-СДС, ДБ или БСП и да си отговори на въпроса дали са само „наши“. За мен лично такива сметки са обидни и грешни.

Срамно е за политици, избрани да управляват хиляди хора, да ги делят на тези, които са гласували за тях и на тези, които не са. Уважаеми съветници и партийци, такова разделяне е срамно за Вас и обидно и за хората, които са гласували за Вас, защото след като изборите са свършили, носите отговорност пред всички. Партийните карти на София, които се опитвате да чертаете, раждат разделения, а разделенията не решават проблеми, а създават нови.

София е град на свободни хора, които всекидневно преминават поне през 2-3 от партийните граници, които очертавате на картата. София е един град, а не отделно взети партийни владения. Радвам се, че кметовете на райони, независимо от партийните им пристрастия, влизат в работен режим и разчитам на всеки от тях да вършим работа заедно“, написа столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ