Един и същи човек тероризирал и обирал офисите на банка ДСК!?

банка дск

Възможно е обирите на банки в последно време да са извършени от един и същ и човек, има много прилики – това предположи проф. Калин Гайдаров, бивш директор на института по психология към МВР.

Като пример за това той посочи, че обирите се извършват по едно и също време, извършителят избира клонове на една и съща банка, действа по един и същи начин като влезе вътре – носи оръжие, което не използва, а е само за заплаха.

Разследващите също проверяват дали има връзка между всички тези случаи.

Проф. отбеляза пред БТВ, че мащабът на удара не е много голям, а това говори, че вероятно е действал сам. Според Гайдаров организираните престъпни групи правят по-големи удари, защото организират дейността си така, че да получат повече пари с едно престъпление.

„Извършителят може да има вътрешно отношение към тази банка – може да е или служител, или клиент, но със сигурност има информация. Това обаче не е много трудно, така или иначе хората имат работа с банки, посещават  клонове и по един много естествен начин се ориентират къде, какво и как“, каза още проф. Калин Гайдарски.

Ако приемем, че е един и същи човек, очевидно действа консистентно – прибира парите и си тръгва, посочи той.

По думите му човекът явно действа професионално – проучил е къде и какви камери има, за да се изтегли бързо и незабелязано, маскиран е добре.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ