Навръх 14-и февруари София изнася 22 кучета за Германия

Кучешки прют 15

На 14 февруари, Св. Валентин, 22 кучета от общинските приюти заминават за новите си домове в Германия. Това са и първите кучета за тази година, които тръгват към новите си стопани в Германия, съгласно споразумение между Столичната община и германската неправителствена организация „Щройнерхилфе Булгариен“.

Кучетата пътуват със специално оборудван автомобил за транспорт на животни на „Екоравновесие“ до гр. Антрифтал, където на място ги очакват техните осиновители, които получават документите за осиновяване и могат веднага да ги приберат у дома си, съобщиха от Столична община.

ЕкоравновесиеЕкоравновесие

Обратната връзка с осиновителите също е част от договорните отношения. Стопаните информират неправителствената организация и общинското предприятие как са се адаптирали любимците им при тях и изпращат снимки на кучетата от новите им домове. От 31 юли 2019 г до сега 43 кучета са намерили нов дом в Германия.

Има ръст на осиновяванията на кучета от общинските приюти, отчитат от ОП „Екоравновесие“. Кучетата, намерили дом през 2019 година са 945, а през 2018 година осиновените животни бяха 600. През месец януари на тази година осиновените кучета са 60.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през месец януари заловените кучета са общо 292, от тях 204 са кастрирани, а 150 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 6 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 34 кучета. По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 40 кучета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ