САЩ го обявиха за обществен враг, но на съдия Миталов не му пука, вече е на работа в съда

андон миталов

Съдия Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на САЩ като замесен в „сериозна корупция“, се върна на работа в спецсъда. Той беше излязъл в болничен в разгара на скандала през миналата седмица.

Пред Канал 3 Миталов отказа да коментира дали се е срещал с адвокатите на Николай Малинов от „Русофили“, отказа да коментира и наложената му забрана да влиза в САЩ.

Както стана известно по-рано, именно съдия Миталов разреши на обвиняемия в шпионаж да пътува до Русия в края на миналата година, за да бъде награден от Путин.

По случая със съдия Миталов заместник-помощник държавния секретар за Европа и Евразия Матю Палмър, който се срещна с премиера Борисов вчера в София, заяви: „В готовност сме да предоставим данни на компетентните български власти, когато това е необходимо.

Ние сме готови да се борим с корупцията, да назоваваме лицата, които участват в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността и отговорността и ролята, която лицата, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление“.

В края на миналата седмица правосъдният министър Данаил Кирилов поиска ВСС да уволнят съдия Миталов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ