Въпреки, че прибира на 97% парите на абонатите, „Топлофикация“ София натрупа нови 200 млн. дълг

Парно-Пари

За година и половина „Топлофикация София“ е натрупала задължения към „Булгаргаз“ в размер на близо 200 милиона лева. Това съобщи директорът на софийския ТЕЦ Александър Александров.

Същевременно събираемостта от абонатите е приблизително 97%. Столичната „Топлофикация“ и „Булгартрансгаз“ обявиха, че ТЕЦ-ът официално е регистриран на енергийната борса и вече е търгувал газ от нея.

ПРипомняме, че столичното топлофикационно дружество е получило всички необходими разрешения от страна на Столичния общински съвет да се регистрира и да бъде активен участник на платформата за търговия на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД. В тази връзка са били подадени и всички необходими документи както за достъп до газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ ЕАД, в качеството му на оператор на газопреносна мрежа, така и за регистрация на платформата за търговия. Участието на столичното топлофикационно дружество на българската газова борса от една страна ще допринесе за увеличаване на ликвидността на пазара. От друга страна това ще позволи на „Топлофикация София“ да закупува газ на конкурентни пазарни цени, което ще спомогне за подобряване на финансовото състояние на дружеството, смятат от дружеството.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ