Радев с втората атака за деня по правителството: Тровят българите, за да богатеят шепа бизнесмени

румен радев

Президентът Румен Радев бе на дискусия със студенти и преподаватели в Лесотехническия университет. Там той нанесе втори удар по правителството в рамките на деня с едно от изявленията си.

В отговор на въпрос за горенето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ президентът Радев коментира ,че всяка индустрия и производство трябва да отговаря първо на едно основно изискване – да бъде в интерес на хората и да не вреди на здравето на хората.

Това, което става в ТЕЦ „Бобов дол“, очевидно вреди на здравето на хората, посочи Радев и допълни,че е необходим контрол върху боклуците, които се внасят за горене. Горят се вредни отпадъци, безогледно са внасяни досега без никакъв контрол. Кой е отговорен за това, защо са го проспали служби, институции, отговорни фактори, кой е имал интерес, попита Радев.

По думите му заради забогатяването на една шепа бизнесмени страдат всички останали българи и това е пробив в начина на управление на държавата. Ако изобщо се осъществява горене на отпадъци, трябва се горят нашите собствени боклуци , а не да се вкарват отвън, и трябва да се спазват всички технологични и екологични норми, допълни още президентът.

 

 

Румен Радев в отговор на въпрос на дискусия със студенти и преподаватели в Лесотехническия университет в София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ