Дойде черният за шофьорите 17.02: Снимат вече всичко, което е на колела

КАТ

От днес, 17 февруари, камерите на толсистемата започват да следят в реално време и за валидна е-винетка. Те ще снимат всички превозни средства, които нямат регистриран стикер, напомниха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Ако в същия ден, в който е установено нарушението, колата бъде спряна от мобилен екип на толконтрола, водачът ѝ може да плати компенсаторна такса. Тя 3 пъти по-ниска от глобата за това нарушение – 70 лв. за лека кола. Ако водачът откаже да плати, глобата с фиш, е вече 300 лв. за леките коли.

Камерите на толсистемата обхващат около 10 800 км магистрали, първокласни и второкласни пътища в страната. Такъв беше първоначално предвиденият обхват на толсистемата, но бе намален на малко над 3000 км. Въпреки това монтираните толкамери ще действат и ще снимат колите без винетки.

В България пътищата, за които се дължи винетка, са към 20 хиляди км, но по останалата част от тях, където няма толкамери, контролът е с мобилни екипи на Националното толуправление.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ