Имаме нов Цветанов! Шеф на ГЕРБ хвърли оставка, заради 2,5 млн. лева и 5 апартамента

3

Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив. Като мотив за това свое действие Мараджиев посочва желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.

Тази сутрин на разследване на Би Ти Ви разкри, че кметът на община Стамболийски и областен шеф на ГЕРБ се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат. В данъчната си декларация Мараджиев е посочил, че е продал 6 декара земя край Цалапица за баснословните 2,5 млн. лева.

„За мен това е фиктивна сделка. Няма такава цена на земя в региона“, твърди общинският съветник Атанас Мавродиев. Не е тайна, че той и кметът са в конфликт. Въпросната земя е под халетата на предприятието на семейната фирма на Мараджиеви и тя е била купена от сина им при по-ниска данъчна оценка.

Сделката е вписана в декларацията на кмета пред Сметната палата, за да се оправдае вероятно покупката на 5-те апартамента на морето. Според съветника Мавродиев на практика синът подарява пари на баща си. „А той откъде има 2,5 млн. лева“, пита общинарят.

Опитите на медията да разговаря с кмета ударили на камък. Последният път било на Трифон Зарезан. Тогава управникът, облечен в ямурлук, отказа да отговаря на въпросите на Би Ти Ви, защото бил в народна носия.

Въпреки готовността им да изчакат да се преоблече, той пак не откликнал.

Жители на Стамболийски са подали сигнал в антикорупционната комисия, чийто нов шеф и Сотир Цацаров.

Още не е ясно дали Мараджиев ще напусне и кметския пост на Стамболийски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ