Руснаци навряха Валери Симеонов в кучи г.з, заради Васил Божков

Васил Божков

Директорът на Службата за външно разузнаване /СВР/ Сергей Наришкин не е обсъждал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков по време на своята среща с министър-председателя на Обединените арабски емирства от 11 до 12 февруари, предаде ТАСС.

„Директорът на СВР наистина проведе много плодотворни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът засегна изключително международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното сътрудничество“, обяви директорът на пресцентъра на СВР Сергей Иванов.

Според него международните информационни агенции просто са разпространили слуха, че по време на срещата Наришкин е помолил за освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България. По думите на Иванов медиите са били подведени от изявлението на заместник-председателя на парламента Валери Симеонов.

„Само болното въображение на Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, би могло да включи в дневния ред на толкова уважавани хора въпроса за българския предприемач“, отбеляза Иванов.

Този счупи рекорда: лидер на ГЕРБ продаде на сина си фабрика и нива за 2,5 милиона!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ