Гешев обеща на Пеевски проблеми, огромни като самия него: Подкарваме сделката му за „Булгартабак“

Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев увери от Благоевград, че всички приватизационни сделки, включително тази за ”Булгартабак”, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, ще бъдат проверени.

По този начин той задочно отговори на безкрайните питания, защо прокуратурата избягва тази тема, която е оплетена в политика и корупция.

„Разбрах, че държите много на „Булгартабак““ каза той и уточни , че ще се проверяват всички сделки, а в хода на разследването ДАНС първо ще изведе „сметката“ – колко активи са продадени и колко пари са получени за тях. „Почва се с най-големите активи. Защото е ясно „Кремиковци“ какъв актив беше, а го продадоха за 1 долар“, обясни Гешев и добави: „Знам, че някой хора са притеснени, които са участвали в приватизацията на предприятия, изградени с пенсиите на много хора“.

Ако Гешев проведе разследването както трябва, то Делян Пеевски го чакат огромни почти колкото него проблеми, защото фамилията му не спази почти нищо от следприватизационния договор за „Булгартабак“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ