НЕЩО СЕ СЛУЧВА! „Ел Периодико“ днес: Манекенката на Борисов опразни магазина в Барселона

10

Испанският вестник „Ел Периодико“ продължи темата за пране на пари в особено големи размери с българско участие, в която беше намесено и името на премиера Бойко Борисов.

Вчера те съобщиха, че схемата се разследва от полицията и антикорупционната прокуратура в Барселона.

Късно вечерта изданието разпространи видео, в което се вижда как работници изнасят стока от магазина за луксозни дрехи на ул. „Пасео де Грасия“ в каталунския град. По техни данни бутикът е затворен, помещението е свободно и отново се отдава под наем, предава Би Ти Ви.

По информация на испанския вестник – магазинът е собственост на една от двете фирми, разследвани за пране на пари от каталунската полиция „Мосос Ескуадра“ и прокуратурата. Допълват, че в него са инвестирани 2,3 млн. евро, но е пред фалит.

Вчера премиерът Бойко Борисов отново отрече да има общо с имота в Барселона, а Александр Чаушев заяви пред „24 часа“, че къщата е негова и моделът Борислава Йовчева му е била наемател, но вече не живее там.

Авторите на публикацията разказват, че в полицейските документи, които са видели, като лице, възползвало се от прането на пари, е посочена Борислава Йовчева. Тя е описана като „бивш модел от България, чиято евентуална връзка с Борисов се проверява внимателно.“

На въпроса на „Сега“ има ли разследване като описаното в „Периодико“ и дали разследват българския премиер, от каталунската полиция отговориха, че има разследване.

Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира публикацията.

В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев (Александър Чаушев, бивш служител на Лукойл, самият той каза, че къщата е негова по българските телевизии – б.а.) и казват, че е моя. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин“ на 20 май 2019 г., коментирайки призива на Елена Йончева към главния прокурор Сотир Цацаров да разследва къщата на ул. „Францеск Рибалта“ №8 в Барселона, която според нея е свързана с премиера.

„В Банкя показват една къща, която мисля, че е на Емо Кюлев и пишат, че е моя. В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя. Тя си има нотариален акт, има си всичко. Това го правят години наред. Аз нищо не мога да направя“, коментира Борисов.

По темата за къщата в Барселона Борисов говори още през 2018 г. година пред Сашо Диков и коментира по следния начин: „Ако намерят къщата в Барселона – да я вземат“.

„Преди година същите неща (за къщата и манекенката) ги говореха децата на разузнавачите от ГРУ и хващам бас за няколко рубли, че и този път атаката идва от Изток. Знам кои са поръчителите, знам кои са и изпълнителите, знам и връзката в това на моя съсед по месторабота!“. Това пък каза вчера Бойко Борисов в отговор на въпроси на журналисти за публикацията в „Периодико“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ