Милиардер от килията в София: Иван Гешев е глуповат, тресе го матросовски ентусиазъм

Евгения Банева, Николай Банев

Прокуратурата и ДАНС имат скромен капацитет, за да извършат преглед на приватизацията, а обвинител №1 Иван Гешев показва „глуповата амбициозност“ и „матросовски ентусиазъм“ по пътя към предизвестеното си фиаско.

Това коментира обвиненият във финансови престъпления бизнесмен Николай Банев в „задочно“ интервю за „Тази събота“ и бТВ.

Той отговори писмено от ареста на въпросите на Жени Марчева, като за целта съдейства неговият адвокат.

Банев категорично отрича в интервюто да е провалил работещи предприятия и нарече „мит“ твърденията, че чрез „обезкостяването“ на фирмите е станал милиардер. В същото време обаче признава в писменото интервю, че „с връзки“ е направил първия си милион, но не смята, че това е нещо лошо – а и сумата била скромна, ако човек инвестира мащабно.

Николай Банев споделя още, че за 16 месеца в българските т.н. „места за задържане под стража“ е успял да се запозная подробно с обвинителния акт на спецрокуратурата и с приложените от нея материали по делото срещу семейството му.

„Към днешна дата – 22.02.2020г. нито едно свързано с мен и семейството ми юридическо лице, нито семейството ми – т.н. ОПГ Баневи, няма изискуеми данъчни задължения“, заявява още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ