Подпалиха консулството ни в Италия, заради коронавируса майки искат да си прпиберат студентите у нас

7

Генералният консул на България в Италия Таня Димитрова коментира тази сутрин последната информация за засегнатите от коронавируса райони. Тя съобщи за БТВ, че проблемът е огромен, особено в Северната Италия, като там има вече и починали.

„Телефонът звъни почти постоянно. Има случаи на български граждани, които са изключително притеснени. Имахме обаждания от родители, които съобщиха, че ще приберат децата си, които са тук студенти“, уточни в национален ефир българският дипломат.

Таня Димитрова посочи, че до блокираните райони няма достъп.

„Българските граждани няма как да попаднат в тези региони“, увери Таня Димитрова. Тя препоръча тези местата, в които има зараза, да се избягват. По телевизията пък се видя, че улиците в засегнатите райони са пусти.

„В Ломбардия засегнатите села са абсолютно отцепени и до тях не може да се стигне. Няма българи в отцепените райони, а се обаждат за информация – как да променят тяхното пътуване и т.н.“, подчерта генералният ни консул в Италия. По думите на Таня Димитрова над 15 000 българи живеят в засегнатите региони.

„Към момента има 152-ма заразени от коронавирус в Италия, трима от които са починали. И тримата са италианци. 26 човека са тежко болни и се лекуват в клиника. Тежките случаи са на по-възрастни хора“, посочи още консулът ни в Италия.

84-годишен мъж от Бергамо е починал след заразяване с новия коронавирус. Това е четвъртата жертва на заразата в Италия, пише „Ла Република”.

Коронавирусът създава сериозни проблеми засега предимно в северната част Италия. Броят на заразените в страната е над 150. В десет населени места е обявена двуседмичната карантина.

След разпространението на заразата на континента стана ясно, че ЕС отпуска 230 млн. евро за борба с разпространението на вируса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ