Драма в БСП! Кирил Добрев: Корнелия да не се страхува от мен, вече съм я спасявал от…

корнелия нинова

Искаме БСП да стане партията на поколението на моите деца. Нямам обяснение защо номинацията трябва да е само една. Тази партия изпитва особено чувство към ръководителя си. Това се предава от поколение на поколение. Това каза пред bTV зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

„Повечето кандидатури дават повече идеи на партията. Аз не коментирам ръководството на партията. Да кажем, че са допуснали неволна грешка, нарушен е уставът, повече от половината организации са под 50 човека, а трябва да са над. Да кажем, че е неволен пропуск. Трябва да сме съсредоточени в политиката и посланието. Като участник в кампания ще бъда насочен към политиките, не към технологиите. 2 месеца на Позитано може да заличи 5 години „Сорбона“, каза Добрев.

„С г-жа Нинова сме другари и съм човек, който съм стоял зад нея и всичките й непопулярни решения. Аз стоя зад политиката, зад провеждането на партията. Участвам в номинационната кампания, дали ще участвам в избора ще кажа между 15-20 март. Всяка номинация, която получавам по този труден начин, е оценка за работата ми. Г-жа Нинова няма повод да се страхува от мен. Дори съм я спасявал от самата нея. Тя може да бъде спокойна. Искам да покажем как можем да се справим с ГЕРБ“, добави той.

„Всички трябва да имаме една договорка – не как ставаме председател, а как печелим изборите и какво правим след това. Ние сме един екип. 26 април минава и какво правим на 27. Какво значение има кой ще яхне коня, когато коня е стар и болен, на места е куц, на някои места няма и кон. Много ми е мъчно това, което се случва. Аз с този кон съм се родил, този кон съм възпитал децата ми как да го хранят. Този кон може да изведе България на друго ниво, да имаме едно по-честно управление“, каза зам.-председателят на БСП.

„БСП е най-сериозната алтернатива. Въпросът е във фините настройки. Тази алтернатива да не би да плаши. Какво искате, да свалите Борисов? Ще го свалим, какво правим след това? Като се подготвите по тези въпроси, тогава елате пред обществото. В тази кампания и аз ще взема полезните от колегите предложения. 2015 г. също бях кандидат за председател и имах повече номинации от Нинова. 90% от програмата се изпълнява през тези 4 г. Не е проблем този, който стане председател, да вземе съвети от всички“, добави той.

„Искам прошка от всички наши членове. Простете ни за всички недъзи, които имаме като ръководство“, каза Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ