Митко Щерев и Лили Иванова пак във война

Лили Иванова

Вечните врагове Митко Щерев и Лили Иванова възродиха войната си след няколко години затишие. Преди известно време композиторът обяви, че е склонен да преговаря с примата и не изключва варианта двамата да се сдобрят, но към днешна дата примирието отново изглежда невъзможно.

Преди дни Щерев за пореден път отправи тежки думи по адрес на Вечната Амбър. „Да си призная, по-двойствен човек от Лили не съм виждал. Десет години обясняваше на публиката си, че може без старите хитове, а сега изведнъж, в последната година, отново завършва концертите си с „Детелини“. И то, при положение че има официална забрана от автора Асен Гаргов, който беше безкрайно обиден, че не му разреши да издаде диск с общите им песни за 60-годишнината му. Лично с него имах среща, на която той ме попита по какъв начин да направи неговата забрана, която депозира и в „Музикаутор“. За мен не е важен фактът, че наследниците на Гаргов са позволили, а по-важно е морално ли е една певица, която има официална забрана поради сериозни причини, да пее една песен, като знае, че авторът, макар и починал, не е искал тя да я пее. Къде е моралът на Лили?! Това значи, че няма морал, а има само пари“, заяви композиторът.

Припомняме, че това съвсем не са най-тежките думи, които двамата бивши колеги и приятели са си разменяли. Преди десет години скандалът им ескалира дотам, че Щерев и Лили се срещнаха като опоненти в съдебната зала, за да се изясняват за авторските права на съвместните им парчета и кой кого е нагрубил повече. Тогава Лили се засегнала заради „обидни думи” на Щерев по неин адрес. Той от своя страна пък я нападна, че е унизила него и семейството му в биографичната си книга, където намеквала за изневери на жена му, а него наричала „беден като църковна мишка”. В крайна сметка някогашните приятели престанаха да си говорят и очевидно Щерев отново се е отказал от идеята си да праща мисионер при Лили, който да ги сдобри.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ