Двамата заразени в Плевен и Габрово са добре, единият е мъж на 27 години с 2 деца

1

Двамата пациенти, със съмнения за коронавирус в Габрово и Плевен, са в добро състояние, макар че са били зле преди дни, заяви генерал Кантарджиев на брифинг в Министерски съвет. Мъжът е на 27 г., а жената на около 75. Допълнителни лични данни за двамата няма да се предоставят.

Ангел Кунчев – главният санитарен инспектор, добави, че двамата не са пътували в чужбина и нямат типичния профил на заразени лица. Решено е обаче да се вземат мерки спрямо тях веднага, за да се ограничи евентуално разпространение на заразата.

Мъжът има трима членове на семейството, а жената е самотно живееща.

В двете болници няма да се приемат и изписват болни.

Ако тестът утре е отрицателен, ситуацията ще се приеме като тестова, каза Кунчев.

Министърът на вътрешните работи Младен Михалев добави, че органите на МВР и здравните инспекции, кметовете и областните управители локализират болничните заведения, установяват се близките и контактувалите с пациентите хора, така че да бъдат взети проби. Мерките са навременни и необходими, оцени министърът с уговорката, че все още не е потвърдено наличието на коронавирус.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ