Бойко с олял с мерките, смята доктор Мангъров: Остава и да разстрелваме болните като в Корея!

коронавирус

Мерките, които правителството предприема, са твърде крайни. Те се взимат при случаи на епидемия от ебола. Изправя ми се косата като слушам, колкото и да говорим, че няма основание за паника. Можем да затворим страната, но това ще има отрицателен ефект върху икономиката. Остава като в Корея да процедираме с болните, да ги стреляме!

Това заяви пред БНТ д-р Атанас Мангъров – директорът на детското отделение в Инфекциозна болница.

„Този нулев пациент е имал и други контакти. Не се знае какъв е по-нататъшния ход на развитие. Беше ясно, че ще има нови случаи на коронавирус. Трябва да се види в какво състояние е и медицинската сестра от Габрово, която беше диагностицирана“, коментира вирусологът акад. Ангел Гълъбов.

Той отново припомни, че заболяването в по-голямата си част протича леко. Едво при 3.5% от всички случаи има тежко протичане на коронавирус.

По-рано на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно нулевият пациент да е влязъл у нас от Гърция.

Разпоредено бе МВР и ДАНС да съблюдават за спекула на пазара за такива средства у нас.

По предложение на министъра на културата правителството реши да спре събирането на хора на културни мероприятия, включително в театри и кина. Предложението на кризисния щаб беше да се забранят културните събития на закрито само в двата засегнати града, но министър Банов предложи, и това се прие, забраната да се разпростре върху цялата страна.

Всички спортни мероприятия пък ще се провеждат при закрити врати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ