Любо Киров търси жена да му роди дете, на което да остави милиони левове наследство

Любо Киров

47-годишният музикант и продуцент Любо Киров е живото опровержение на поговорката, че музикант къща не храни. Бившият вокалист на група „Те” е успял да заработи с честен труд милиони, които прагматично е инвестирал в имоти, установи „Уикенд”.

В столицата изпълнителят на „Има ли цветя?” е собственик на имение в „Драгалевци” и на два просторни апартамента. В родния му град Плевен заедно с по-малката си сестра Анна, Любо има още един наследствен имот. Цялото недвижимо имущество на талантливия музикант е на стойност около 2 млн. лв. След смъртта на баща си Цветан, Любо прибрал майка си да живее в един от апартаментите му в София.

„Тя остана сама. Не виждам какъв е смисъла да пази една къща в един провинциален град, в който тя няма работа. Тя няма какво да прави там. Сестра ми Анна и племеничката ми Яна също са тук. Защо да губи тази радост, пазейки някакъв имот?”, философства Любо.
2-етажното имение в „Драгалевци”, в което той живее от 4 години, е на една ръка разстояние от хасиендата на бившия премиер Иван Костов. често се засичат в кварталния магазин, а Командира винаги любезно поздравявал. Компания на певеца далече от столичната шумотевица, прави кучето Кая от своенравната порода Акита ину.

„Още когато я видях за пръв път, разбрах, че това  моето място”, споделял е Киров. Музикантът с характерен тембър е вложил около половин милион за ремонт на къщата и двора, за обзавеждането с мебели и техника. В двора на Любо има и басеин, около който през лятото събирал приятелски компании на барбекю. Любо лично коси тревата около къщата си и признава, че не разбира много от градинарство. Затова отглежда няколко дървета – череши, круша, орех и ябълка. Всичко в дома му е проектирано от самия него. Както е известно, поп изпънителят е възпитаник на Художествената академия и предпочита сам да проектира и майстори всичко вкъщи. В 2-етажната му къща има обособена репетиционна, оборудвана частично и като звукозаписно студио.

„Над 50% от цветовете, формите и конструкциите са мое решение. Всичко, което си бях наумил – да правя музиката, която искам, да имам такъв дом, се сбъдна. Нещата се подредиха и знам, че има смисъл човек да вярва. Разира се, добре е и да се труди, за да постигне мечтите си”, казва певецът.

Сред добрите приятели, които често го навестявали, са Графа и Мария Илиева. Влади Ампов бил сред хората, оказали му най-сериозна подкрепа в периода, в който взел решението да стартира солова кариера след разпадането на група „Те”. С Мария пък били сродни като светоусещане. „Помежду си не се смятаме за популярни, а сме се припознали като приятели във времето. Някой може да смята, че сме конкуренция, и всеки работи, за да върви бизнеса му, но човешкия момент в общуването за нашето поколение артисти е основен. Споделянето и подкрепата са ни важни. Оказва се, че не възрастта е определяща за това колко си готин”, категоричен е изпълнителят.

В дома си той е сбъднал детската си мечта да има отделно помещение за колекцията си с всички герои от любимата си фантастична сага „Междузвездни войни”. Най-ценното, което притежава, са монети с нумизматична стойност, които са равни на 1 $ и са с образи на героите от филма. Другото му междузвездно бижу е колекционерска картина, която в света има 500 копия, а неговата е под номер 250. Съвсем логично, телефонът му звъни със звуците на робота R2D2.

Добродушният музикант няма свои деца, които да наследят състоянието му, но е признавал, че идеята за бащинство никак не му е чужда. „Признавам, че винаги търся компания, все звъня на някой, винаги ми се излиза. Сам не мога да седя, въпреки че си мислех, че с възрастта ще си седна на задника, както се казва. Трябва да се мисли за дете и аз мисля в тая посока. Много бих желал да имам. Обаче не става така: „Добър ден! Може ли да ми родите?”, споделя съкровеното си желание Любо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ