Каракачанов с остър коментар за номерата на Гърция с бежанците: Неразумно и много неколегиално

Красимир Каракачанов

Неразумно и не е много колегиално е да ги населваш на 500 метра от българската граница, където те няма къде другаде да тръгнат освен към България. Това заяви пред репортер на ПИК вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод нареждането на гръцкия премиер Кириакус Мицотакис да се изграждат нови лагери за мигранти, непосредствено до българската граница.

Каракачанов заяви, че страната ни има готовност с модулни заградителни съоръжения, които се монтират за часове, както и с жива сила при евентуален натиск да се справим.

Припомняме, че миналата пролет вицепремиерът, заедно с вътнешния министър Младен Маринов и главният секретар Ивайло Иванов направиха проверка на границата с Гърция и с гранична полиция изготвиха план за действие при евентуален мигрантски натиск.

На въпрос дали Европейския съюз трябва да реагира по някакъв начин, Каракачанов заяви, че тази стъпка трябва да бъде направена от Външно министерство. „Ако гърците искат да направят лагер, то не трябва да бъде на границата до други европейски държави. Най-удачно би било, ако правят такива, те да бъдат разположени на границата с Турция, а не да ги пренасят насам“, допълни Каракачанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ