Първи арестувани за нарушаване на домашната карантина, грози ги 5 г. карантина и 50 00 лева глоба

Арест

Вчера са регистрирани осем нови случая на коронавирус в България, от които възрастовите характеристики са най-разнообразни. На 24 г. е най-младият пациент,а на 80 г. – най-възрастният, който е настанен в „Пирогов“.

От установените осем случая трима са хоспитализирани в болница, а другите са с много леки симптоми или нямат такива. Те са под домашна карантина, съобщи на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 проф. Венцислав Мутафчийски.

Четирима шофьори на тирове в Сливница са арестувани за нарушаване на домашната карантина и са принудително заведени в домовете им. Въпреки че е трябвало да не излизат, те са били в заведение в града, предаде bTV.

Вчера е приет пациент в болницата в Плевен с доказан коронавирус, с което случаите там стават три. Те нямат нищо общо помежду си. Мъжът е в умерено тежко състояние, което не изисква реанимация. Има обаче развита двойна бронхопневмония.

Във връзка с разпространението на COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия МВнР повиши индекса на риск при пътуване за 13 държави.

От външно министерство призоваха гражданите да не пътуват зад граница, дори към дестинации, които в момента са слабо заразени, освен в случаи на крайна необходимост. Препоръчва се на българите извън страната да преосмислят евентуално връщане в страната към настоящия момент. 145 000 са вече заразените с коронавирус в света. 5436 са починалите, възстановените са 72 000, каза още Мутафчийски.

На Балканския полуостров България вече е с 31 случая, Албания – 33, Босна и Херцеговина – 18, Гърция – 190, Румъния – 95, Северна Македония – 14, Словения – 141, Сърбия – 35, Хърватия – 31, Турция – 5. В Китай има само 11 нови заразени за денонощието. В Италия обаче те са 2547. Новите случаи на починалите са 250, а общо те са 1266. 1400 души са в критично състояние. Иран е с 11 360 случая, Испания – 5000, Германия – 3675, Франция – 3660, САЩ – над 2000, Швейцария – над 1100 случая.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ