Паника в Пловдив, жената със съмнение за коронавирус издъхна в болничното легло

Болница

Възрастна жена е починала в МБАЛ „Св. Мина“ днес. Тя е била със симптоми на коронавирус, но инфекционист в болницата е отхвърлил вероятността жената да е била заразена с COVID-19. Това заяви на извънреден брифинг д-р Танчева-Манчева от РЗИ-Пловдив, уточнява TrafficNews.

Припомняме Ви, че по-рано днес д-р Румен Стоилов от болницата заяви, че в „Св. Мина“ е приета 84-годишна жена в тежко състояние със симптоми на COVID-19

„Преди това тя е била в друга болница. Само, че при нас няма нито тампони, с които можем да вземем секрет, нито хранителна среда, в който да поставим пробата, за да може тя да оцелее, докато стигне до някоя от лабораториите в Стара Загора или в София.

Прегледахме я на рентген, белият й дроб видимо е поразен от вирусна инфекция.

Обадихме се на линейка да дойде , за да откара в Инфекциозна, но ни отказаха. Казаха ни, че днес ще дойде специалист от РЗИ да вземе проба.

До този момент /бел. авт. 12 часа/ още никой не е дошъл. Ако тази жена е заразена, в момента цялото отделение си получава порцията“, посочи д-р Стоилов.

Все още не става ясно как жената е била тествана, предвид че според твърденията на д-р Стоилов, няма възможност за взимане на качествена проба от хората в лечебното заведение. Не е и съобщено да ѝ е взимана проба. Така не става ясно как се отхвърля хипотезата за коронавируса.

Кметът барикадира Бургас заради „заразената“ София, слага КПП на магистрала „Тракия“

Междувременно 9 пациенти лежат в Инфекциозната клиника в Пловдив със съмнения за коронавирус. Пробите им са изпратени в лаборатория.

„Екипите са свръх натоварени“, каза д-р Манчева-Танчева и допълни, че близо 60 души чакат пред болницата.

Специалистите работят под напрежение, допълни областния управител Дани Каназирева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ