Кметът барикадира Бургас заради „заразената“ София, слага КПП на магистрала „Тракия“

74 души са под карантина, след завръщането си от рискови държави в Бургас. След разговор с главния държавен инспектор, директора на ОД на МВР и директора на РЗИ, въвеждаме още по-стриктен контрол по отношение на спазването на карантината, обяви днес кметът Димитър Николов след проведе заседание в общината.

Ако разпространението на заразата у нас придобие застрашителни размери, местаната власт е готова да предприеме и крайни мерки с поставянето на временни КПП-та при входните точки на Бургас и стриктен филтър на автомобилите, които влизат в града. Днес София беше обявена за вътрешна рискова дестинация, а препоръката на местната власт е да се избягват пътувания до там. Николов вече е направил искане за ограничаване на движнието към Бургас от райони с доказани случаи на COVID-19, но предложението е било отхвърлено от управляващите.

На всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати, ще бъдат разлепени обявления „карантина“ с посочен срок на нейната продължителност. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и Община Бургас.

Хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус, припомниха от местната администрация. Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот. „Имаме готовност да ги подпомогнем с доставката на необходими за тях продукти. Тази услуга ще се осъществява от служители на Община Бургас. Обръщам се с призив към всички бургазлии да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината“, обяви Николов.

Сформиран е екип от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен. Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ