Нинова с шокиращи разкрития как Бойко и Горанов мамят с новия закон! Фирмите ще луднат

Корнелия-Нинова-1-1280x1030
Частни и държавни болници да се приведат към еднакъв режим на работа, а ако частните здравни заведения откажа, НЗОК да спре парите, които отиват към тях.

Всички мерки, които управляващите предложиха във връзка с обявеното извънредно положение у нас липсват като текст в законопроекта, който трябва да бъде гласуван в Народното събрание, заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В закона липсва и заявеното вчера от финансовия министър Владислав Горанов за това, че държавата ще поеме 60% от възнагражденията на работещите в засегнатите от мерките фирми.

“Пише, че при отпуски, неплатени при това, работодателят е длъжен да плати 50% от възнагражденията, а не държавата. Ето го противоречието“ обясни Нинова.

Припомняме, че в Народното събрание предложението за въвеждане на извънредно положение получи подкрепата на 201 от общо 240 народни представители. Днес парламентът трябва да приеме и проектозакон.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ