Прокурор Гешев: Трябва веднага да се затвори Банско! Минаваме към военно положение

Иван Гешев

Най-откровено го казвам – за мен Банско трябва да бъде поставен под карантина.Това са мерки, които прокуратурата не може да предприеме, но можем да кажем, че са необходими. Това коментира главният прокурор Иван Гешев на заседание на парламентарната правна комисия днес, която обсъжда на първо четене законопроект за извънредното положение у нас, въведено до 13 април.

Законопроектът за извънредното положение вчера е бил актуален, днес не е, а утре ще бъде безсмислен – трябват да се мине в режим на почти военно положение, коментира той.

Отговорност на държавата е в лицето на Народното събрание и изпълнителната власт е да се вземат твърди, адекватни, навременни мерки. Става въпрос тук, сега, веднага, а не утре, ще е късно. Това, което аз смятам и като представител на прокуратурата, че трябва да се вземат много по-радикални мерки за предотвратяване на такива сценарии, които вече се развиват в цяла Европа. Щети ще има. Само че залогът е не икономиката. Тук три дена продължавам да слушам: икономиката, икономиката. Какво е икономиката без хората, без родителите ни. За кого е тази икономика, ако не за хората. Икономика се възстановява, държава се възстановява, коментира той пред депутатите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ