Шефът на „Уолтопия“: Вместо 5 апарата за 222 000 лв, ще купим 20! Пет за нас, останалите -за всички

ивайло пенчев

Давам си сметка, че голяма част от хората не са разбрали какво всъщност правя. Давам си сметка, че май е трудно да го обясня в момента. Това каза пред Нова тв бизнесменът Ивайло Пенчев, който искаше да дари 222 000 лева на Александровска болница за респиратори. Нp с едно условие – първо да се ползват от негови служители, ако имат нужда.

„Болницата се отказа от дарението. С тях се бяхме разбрали да купим 5 апарата. Да им дадем 222 000 лева и те да купят 5 апарата по 37 000 лева. Условието наистина беше, че ако там отиде наш човек и има нужда от лечение, той ще е с предимство. В договора, който подписахме с Александровска болница, нямаше детайли как ще се упражнява това предимство. Когато правихме договора, и аз не си го представях, не бях навлязъл във философските въпроси, които човек трябва да си зададе. Правих дарение под условие. Договора го гледа юрисконсулът на болницата, нямаше проблеми с това. Имахме подписан договор, но след като общественото мнение се настрои срещу мен, го развалиха.

Сега дарението е на линия и всеки може да го вземе. Говорихме с частни болници и те са навити. Но вместо да купим 5, ще купим 20 апарата. Мисля, че са достатъчни пет да останат с условие, а останалите 15 – без“, каза още собственикът на „Уолтопия“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ