НАЙ-НАКРАЯ! Български град наложи вечерен час и пропусквателен режим за цигани

Цигани

В Нова Загора е въведен вечерен час за непълнолетни и пропускателен режим в ромския квартал „Шести“, се съобщава на страницата на общината. Това са част от допълнителните мерки на кризисния план на Оперативния щаб при Община Нова Загора.

От 17 март се въвежда вечерен час – 19 ч. за малолетни и непълнолетни без придружител. С оглед спазване на ограниченията на струпване и движение на големи групи от хора, се въвежда пропускателен режим на живущите в кв. „Шести“. Контролът е възложен на РУ на МВР. Там с високоговорител на майчин език ще се оповестяват ограничителните режими. На всички домоуправители се разпорежда да предприемат засилена дезинфекция на общите части на сградите, предава БТА.

Сигнали за лица, пристигащи от определени за рискови държави, могат да бъдат подавани на тел. 0457/6-27-11.

От общината предупреждават, че ще се отнема разрешителното за таксиметров превоз на тези, които не спазват превантивните мерки и не дезинфекцират след всеки курс. Водачите на таксиметровите фирми трябва да са оборудвани с предпазни маски, ръкавици и дезинфектанти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ