Бесен, Румен Радев изригна срещу едни българи: Грозно е това!

румен радев

Съзнанието е факт, заяви президентът Румен Радев.

По негова инициатива в президентството се провежда среща, на която ще бъде обсъдено изпълнението на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 в България.

„Не само България, а почти навсякъде никой не е подготвен за такава криза“, заяви той.

Радев похвали българите за добрата дисциплина и медиите, за съдействието им.

„Нашата индустрия е запазилаобаче потенциал, който сега може да се разгръща, но в София лекарите нямат маски и нямат индивидуални тестери, затова е важно да има надлежна информация“, каза държавният глава.

„Развива се и икономическа, и социална криза. Не можем да загърбим този проблем. Надявам се, г-н премиер, че ще имаме помощ за най-бедните хора. Голяма част от тях нямат никакви финансови резерви и не трябва да допускаме, че един ден гладът ще победи страха. Народното събрание също да отчита тези фактори и законите да бъдат адекватни на това, което ще се развива след един два месеца“, заяви още Румен Радев.

Той отправи призив към всички, които спекулират с важни за момента средства и заяви: „Грозно е да се прави това“. „Важно е всеки гражданин да може да си купи тези неща (маски, очила, ръкавици) на нормални цени“, отчете държавният глава.

„Надявам се началният страх и паника вече отстъпват на разум и хладнокръвие, за да могат най- важните – лекари и медицински сестри, ще могат мотивирано да участват в тази кампания“, заяви президентът Румен Радев.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ