Внимавай какво си пожелаваш! Бойко: Вместо вируса, по-добре чужда армия да беше нахлула у нас

бойко борисов

Само една умна и дисциплинирана нация може да преодолее подобна криза. Ние сме във война срещу невидим противник. По-хубаво да беше армия, поне да я виждаме.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при срещата с президента Румен Радев, по време на която се обсъди борбата с коронавируса.

Няма държава в Европа, която да няма недостиг на всеки един консуматив. Започваме да разбираме колко е важна индустрията. Спираме поръчките и започваме да си произвеждаме за нас.
Имаме много добри шивачи и кроячи. Максимум в момента сме натоварили мощностите си за производство. Един комплект няма да се изнесе навън, докато не се презапасим, увери премиерът Бойко Борисов.

По думите му никой не дава гаранция, че тази пандемия ще е за кратко време.

Последиците ще бъдат чудовищни. Държави с огромни постъпления от туризъм, буквално са приключили, каза Борисов.

Той коментира и по какъв начин ще се осигурят пари за обезпечаване на нуждите от европейските програми.

„Европейската комисия, и тя като много от нас, заявява подкрепа. Само че тя в какво се състои? Казват: „Имате право от вашите си фондове да си ги преструктурирате“. Затова взех и Томислав Дончев да обясни през кои оперативни програми ще взимаме парите, за да запушваме тези дупки. Това означава, че други програми ще останат без финансиране“, отбеляза Бойко Борисов.

Оказа се, за радост, че имаме много спиртоварни. Хърватският колега плаче по телефона – нямат. Това е също възможност, когато нашият пазар се задоволи, да помагаме на колегите.

60% на заплатите, на тези които са излезли в отпуск, ще бъдат изплатени от държавата. Вече 3 милиарда в бюджета сме в дефицит. Нищо към този момент не заплашва пенсионната система. Трябва да се гарантира за дълго време, от резерва да се попълва пенсионната система, допълни премиерът.

Подобни срещи показват, че споделяме отговорността, посочи премиерът Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ