Дъщерята на починал от коронавирус: Не е спаведливо да умре така, като куче, като прасе!

коронавирус

Не е справедливо баща ми да умре така. Мрат всички като кучета, като прасета. Днес още хората казват, че били стари, били болни. Той ми беше баща, не беше стар и не беше болен”.

Това твърди във видео на сайта на в. „Кориере дела сера” Роберта Дзанинони, дъщеря на Джузепе, починал от коронавирус в Алцано Ломбардо, в зоната на Бергамо.

„Във Вал Сериана вече се чуват само сирени на линейки и камбани, биещи на траур. Хората, които не живеят тук, може би не си дават сметка, но в нашата долина се мре като по време на война. Пращам над 10 съболезнования дневно на приятели по фейсбук. Погребалните служби са принудени да наблъскват ковчезите в църквите, все едно че труповете са бройки. За баща ми трябва да чакаме най-малко три седмици”.

Според Роберта и тя в началото не взела кой-знае колко насериозно нещата. „В началото се шегувахме и публикувахме иронични неща. Не правете моята грешка, останете си вкъщи, дори да сте млади, за да защитите близките си”, призовава още Роберта във видеото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ