Ядосан, Ивайло Пенчев дарява 30 апарата! Призова олигарсите: Да купим още 300, намерил съм ги

Ивайло Пенчев

Знам какво направих и не съжалявам. Съжалявам, че предложих на държавна болница, а не на частна. Аз първо действам, след това се замислям по-дълбоко. Това заяви в предаването бизнесменът Ивайло Пенчев, който дари медицинско оборудване при условие на Александровска болница в условията на епидемия от коронавирус, но след шумен обществен отзвук, го оттегли.

„Първата ми идея беше да купя 5 машини, които да сложим в офиса и ако на някой му потрябва да ги ползваме. После решихме да предложим на някоя болница да им ги предоставим, но при нужда да ги ползваме с предимства. Шефът на Александровска болница се съгласи, преведохме им парите. След това всичко излезе и предизвика много коментари и се изля куп помия срещу нас, ни върнаха дарението“, поясни той.

„В момента проблемът е, че няма машини и аз предложих да помогна. Аз не се отказвам. Заехме се да търсим машини. В момента можем да внесем само от Китай. Свързахме се с доставчици. Посъветвахме се с експертите и избрахме най-добрите машини, които освен това са и евтини. Утре купувам първите 10, ако всичко е наред ще поръчаме още. Тези машини ще бъдат дарени под условие. Три болници вече са съгласни“, разкри Пенчев, но отказва да ги назове. По думите му става въпрос за частни болници. А апаратите ще са над 30!

„За да няма недостиг на машини, нека се включат повече хора, като мен. Това, което предлагам не е незаконно или неморално. Затова ще купим много машини. Представете си, че трябва първо да се погрижите за вашето семейство или за всички останали? Кое е по-морално?“, попита той.

„Тези, които ме нападат не са купили една машина. Аз ще се грижа за хората, които обичам и ще правя дарения. Да видя къде са и другите бизнесмени. Нека заедно  дарим вместо 10 машини – 300“, призова бизнесменът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ