Каракачанов: Иде удължаване на извънредното положение! Ще откараме ли до май вкъщи?

Красимир Каракачанов

Армията вече прави какво може. Военна болница беше първата която се зае със заразените с коронавируса. Ние имаме 5 военни болници, толкова колкото във Франция, но с пъти по-малко население. Това заяви в предаването „Тази събота“ по БТВ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. 

„Предприятие на министерство на отбраната започна пак да шие лични предпазни средства. Слава богу това предприятие не бе унищожено чрез приватизация“, разкри военният министър.

„Хората не се притесняват от армията, напротив уважават българските военнослужещи“, коментира Каракачанов.

„Армията ще има право да задържа и да охранява. Военните ще контролират и движението и може да проверява лични документи. Какво е лошото? Военните няма да тръгнат с танковете. Виждаме, че полицията е достатъчно ангажирана, а армията ще поеме част от полицията. Не се борим с жива сила, а с вирус – няма нужда от танкове“, разкри военния министър.

2000 са напълно оборудваните полеви легла за кризата.

„Зала „Армеец“ беше превърната в полева болница за ден – защо тези депутати, които се опасяват от танкове, не дойдоха да носят дюшеци – това го свърши българската армия. Подобни болници ще бъдат изградени в Пловдив, Варна и Русе – ще бъде учение, но и готовност. Така, че ще помоля опозицията да не се заиграва с подобни неща. Като има криза, кой ходи да помага на хората – въоръжените сили. Кой отива при природно бедствие и наводнение – пак военните. Обществото не се притеснява от тях. Ако трябва армията ще помогне и за охраната по места, движението и контрола на гетата, в които самосъзнанието е под нулата“

Каракачанов коментира и решението на депутатите, според което хората под карантина ще могат да бъдат следени чрез мобилните си телефони до отпадането на 14-дневния срок: „Заразеният от Варна е обиколил ключовите места с пик на коронавирус. Има хора, които не искат да са под карантина и бягат. Какво трябва да ги правят тези хора институциите – да ги молят с баница ли, попита. Ако някой заразен реши, че може да си играе с чуждите животи, ние какво да ги правим? Следенето не значи да ви слушат разговорите, а да се проследява по клетката дали се движите – например от Дружба в Младост. Кое е по важно – приумиците на един малоумник или здравето на хората? Става въпрос за контрол чрез мобилните клетки“, каза военният министър.

„Да не изпадаме в паника, да си помагаме, очертава се удължаване на извънредното положение. Няма нищо страшно, ако спазваме правилата. Ще оцелеем, трябва да имаме самосъзнанието, че животът не е само удоволствия“, завърши министърът на отбраната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ