Лекар, прибрал се от курорта на бившата на Бойко, пося още COVID-19 в Бургас

пампорово

Трети случай на заразен с коронавирус е регистриран в Бургас, става дума за лекар от частна болница, която от снощи е поставена под карантина. Новината бе потвърдена от Кризисния щаб, който в момента дава редовния си брифинг след днешното заседание.

„Третият пациент е лекар от болница „Бургасмед“, който е бил последната седмица в отпуска, бил е с болничен, изследван е вчера и  е доказана инфекцията. От снощи в 20 ч е затворено хирургичното отделение, в което е работил, карантиран е целият персонал, затворено е още едно отделение, за да могат контактните медици да бъдат настанени там. Има 23 контактни от медицинския персонал  и 14 лежащо болни, които също остават в отделението. Изписаните пациенти от предходната седмица, преди докторът да излезе в болнични, са 27 – те вече са карантинирани в домашни условия“, каза директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров. Стана ясно още, че по време на отпуската си лекарят е бил в Пампорово. В момента той е настанен в УМБАЛ Бургас, а изследвания са показали, че няма пневмония, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Бойко Миразчийски.

„Инфекцията е тук,  в града, между нас. Обръщам се към всички за съдействие – да спазват мерките за безопасност“, каза кметът Димитър Николов. И напомни, че полицията реагира на всички сигнали, които им се подават.

Първата заразена бе 39-годишна жена от Карнобат, която донесе вируса от Банско, където работела като готвачка. На 16 март пък в Бургас се прибрала студентка, училав Англия, също заразена с Ковид-19. Тя обаче се лекува вкъщи.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ