Христо Мутафчиев се ядоса на президента: Ако му е скучно, да измисли нещо по-смислено

Христо Мутафчиев

„Аз не мога да коментирам думите на президента, но след като той и неговият щаб са стигнали до това становище и го предлагат, нека го предлагат. Президентът има право на вето и той се възползва от това си право, за да не го изгуби най-вероятно. И оттам-нататък вече Народното събрание ще предприеме действия и ще решава.

Но има в момента един щаб, който е над неговия щаб – и това е Националният оперативен щаб за борба с коронавируса. Сматам, че трябва да изпълняваме това, което ни възлага този кризисен щаб, а не това, което е решил съветът около президента”. Това коментира актьорът Христо Мутафчиев, председател на Съюз на артистите, след като президентът Румен Радев наложи вето на жизненоважния закон за извънредното положение.

На въпрос дали тази реакция може да е пореден епизод от конфронтацията на Радев с правителството, Мутафчиев отговори: „Едва ли, защото самият Радев осъзнава, че това, което предлага Националният кризисен щаб, и това, което прави правителството, е най-верното. Това се прави до този момент от доста държави в Европа.

Ако е мотивиран от друго, едва ли е избрал верния момент. Вижте, на всички в момента им е скучно. И всеки търси начин да си разнообрази ежедневието. Но Румен Радев е отговорна личност, все пак е глава на тази държава и би трябвало начинът, по който се опитва да се пребори със скуката, да е по-смислен и по-обединяващ. Така мисля”, завърши председателят на Съюза на артистите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ