Ужас! В Италия очакват 1 000 починали днес! Фамилия Малдини и 59 монахини – болни

7 Dni Bulgaria22.03.2020
15

21 март се превърна в нов черен ден в битката с коронавируса, след като в Италия бяха регистрирани нови 791 жертви само за ден. От тях 546 са в Ломбардия, а общият брой стана 4825. Днес медиите предричат да се достигне ужасяващата кота от 1000 починали за ден!

Броят на оздравелите за деня е 943. Нови 4321 души за ден са заразените, с което общият им брой надхвърля 53 000. Сред заразените са футболният треньор от “Милан” Паоло Малдини и синът му Даниел, както и човек от охраната на премиера. Самият Конте показа отрицателна проба за коронавирус. В Рим 59 монахини в два манастира показаха положителни проби.

В драматично обръщение към нацията в събота вечерта италианският премиер обяви, че до 3 април затваря всички нестратегически производства и дейности в Италия, “на фона на най-трудната криза, която страната ни познава от войната досега”. Според Джузепе Конте смъртта на много негови съграждани е като “болка, която се подновява всеки ден”. Премиерът обяви, че е наясно, че взетите мерки са строги, но “няма алтернативи. В този момент трябва да устоим, защото само така можем да се защитим”.

“Моторът на Италия забавя, но не спира”, допълни Конте.

 Часове преди да обяви мерките за цяла Италия, беше взето решение за затваряне на фабриките от най-пострадалите от епидемията области Ломбардия и Пиемонт.

Добрата новина е, че на апелите на правителството за сформирането на специални медицински екипи за болниците в Северна Италия се отзоваха над 7220 лекари от цялата страна. “Това е акт, продиктуван от любов и гордост”, каза министърът за регионалните въпроси Франческо Боча, който смятал, че ще откликнат едва стотина медици.

В помощ на Италия пристигнаха и 52-ма медици от Куба.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ