Бойко опъна ушите на Мая Манолова: Излез и кажи като беше във властта какво направи за…

бойко борисов

Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по повод нестихващите протести на хора с увреждания и подготвяните в момента три законопроекта, които да решат проблемите им.

„Искаме да решим с трите закона всички проблеми. Говорих и днес с Мая Манолова, казах ѝ – правилно е да започнеш изказването така: аз като депутат от БСП, член на управляваща коалиция, парламентаристка, по време на нашия мандат, ние не направихме абсолютно нищо за тези хора. По време на правителството на Борисов с 80 милиона се даваха повече и до 18 години направихме така по време на вицепремиера ми Калфин да са доволни. Сега най-малката сметка е 105 милиона за една част, голямата сметка минава 1,2 млрд., тук много ясно трябва да се каже на общество. А цялата конвенция да се изпълни е към 16 млрд.“, коментира Борисов.

По думите му трябва да се намери баланс между разходите в различни сектори, но всеки иска повече за своя. „Колко милиарда ни трябват за армията? Виждате всеки си е хванал някакво секторче, президентът иска самолети, друг иска влакове, трети иска танкове, четвъртият иска пенсии, пети – образование. Искам като седнем с готовите законопроекти на базата на по-добра събираемост, битката с контрабандата бюджетът е добре, можем да отдели 5, 50, 100 милиона, да покажем своята съпричастност. До година можем да отделим и 200, но трябва да сме наясно”, обяви премиерът пред журналисти след откриването на нов храм във Варна.

Той видя и нещо оптимистично в различните протести на хората с увреждания, които вече се противопоставят едни срещу други с палатковите си лагери пред парламента.

„Грозно е да има такива протести и на едните, и на другите. Не ми е приятно, но може би в този спор ще се роди истината. Накрая ще седнем, даже съм им казал в понеделник или когато искат, ние няма да излизаме отпуска, не съм излизал никога отпуска, когато съм бил премиер или главен секретар, или кмет за последните 17 години. Така че сме там и съм готов да работим. Искаме да решим кардинално на всички въпроси, няма да стане наведнъж, защото сумите са големи, но в рамките на години – всяка година например със сто милиона да се увеличат средствата. Но да не би този проблем да сме го създали ние, дори повече сме дали“, заяви Бойко Борисов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ