Ексклузивно в 7DB: Божков няма да дава никого акциите на Левски, изправя Бойко до стената

7 Dni Bulgaria27.03.2020
56

Васил Божков е уведомил важни хора в Левски, че няма никакво намерение да продава, подарява или джиросва акциите на „сините“, научи 7DniBulgaria.bg.

Както е известно бизнесменът и дясната му ръка Георги Попов, който е фактическият собственик на акциите, са в Дубай от повече от месец.

Заради запорирането на сметките на всички фирми на бизнесмена, Левски е изправен до стената и на практика го спасяват феновете. Те за момента подсигуряват и финансирането на клуба, но то е безкрайно недостатъчно.

Лансира се версията за спонсорство от страна на Спортния тотализатор, но здравомислещите там все още не искат да си слагат главата в торбата. Да се дадат така 15 милиона на година на „сините“, означава тотото да си обяви сам война с всички останали клубове у нас.

Така в държавата ще трябва да търсят друг начин да финансират отбор, който е собственик на преследван от същата тази държава бизнесмен. В противен случай може да се стигне до фатален вариант Левски да бъде обявен във фалит догодина преди изборите, което ще изправи Бойко Борисов до стената.

Премиерът се надяваше един измежду бизнесмените, организирали метежа срещу Божков да поеме издръжката на Левски, но засега и Корпулентния и Корона-излечителя не дават индикации за подобно нещо. Единствено марионетката им Цветомир Найденов предложи 8 милиона, но феновете са бесни на „Ефбет“ и дума не дават да се издума за влизане в Левски на ортодоксалният фен на ЦСКА 1948.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ