Фандъкова шокира софиянци! Парковете стават зони само за баровци с 5 бона в джоба

7 Dni Bulgaria29.03.2020
Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова предупреди, че опасността от COVID-19 не отминава, а идва. Градоначалникът предостави данни за България, които ясно показват това. Фандъкова разкри още, че заради многото хора, които излизат на разходка в София, екипите на столичната полиция са засилили проверките.

Тя потвърди, че по подобие на варненския градоначалник започва да тормози столичани с по 5 000 лева глоба, каквато е предвидена в закона за извънредно положение.

„Ето какво написа Йорданка Фандъкова във „Фейсбук“:

Вижте данните за броя на заразените и починалите от COVID-19 ден по ден. Това не са просто числа и статистика, а човешки животи. Разгледайте ги, преди да решите, че опасността отминава и можете да излезете навън. Уви, не отминава, а идва! И данните за България ясно го показват. Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата. Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес: „най-тежките времена ни предстоят“. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени. Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата. Останете вкъщи! Така спасявате човешки живот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ