Новият бизнес-бос Радосвет Радев: Евросредствата са наркотик, който ще те удави

радосвет радев

Бизнесът ни видя всичко за 30 години.

Това заяви новият председател на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев за сутрешния блок на БНТ. Радев даде първото си телевизионно интервю. Той коментира актуалните теми по проблемите на бизнеса, предизвикателствата пред работодателите и възможностите за сътрудничество със синдикалните организации.

„В крайна сметка българският предприемач осъзнава, че това е като наркотик, наркоза и ще се удави, ако свикне да се справя само с европейски средства“, посочи той. По думите му под 13% от българския бизнес участва в оперативни програми и поръчки.

„Ако има нещо по-лошо от една лобистка поправка, това е липсата на регламент. Предприемачите в България са видели всичко за тези 30 години, помислете си само. Аз казвам, че са видели толкова, колкото традиционните пазари виждат за 200 години. И това, което винаги е пречело, е липсата на регламент“, смята още Радосвет Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ