Ти да видиш! Владислав Горанов с много остър отговор към хората на хазяйна Домусчиев

7 Dni Bulgaria29.03.2020
владислав горанов, кирил домусчиев

Готвим актуализация на бюджета, когато бъдем готови, ще го обявим. Допълнителния ресурс заради кризата ще е над 1 милиард лева, който ще бъде запълнен с нов заем. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по Нова телевизия.

Той изненадващо скочи остро на хората на хазяна му Кирил Домусчиев от КРИБ, както и синдикатите, които оспорват схемата за подпомагане 60/40.

„Вратата е широко отворена за почти всички, които искат да съхранят бизнеса си и да го развиват след кризата. Който не иска да прояви солидарност, няма смисъл да коментира схемата, а да остави хората си на грижата на социалната система“, сподели Горанов.

Държавата трябва да се погрижи за близо 3 млн. души – пенсионери, деца, социално слаби, въпреки, че бюджетът не създава, а само преразпределя доход.

НАП ще прояви максимална гъвкавост към хора със задължения към хазната, като всеки случай ще се преценява поотделно, каза Горанов. Той обаче предупреди, че от това облекчение трудно ще се възползват хора, които са трупали неплатени сметки от години.

Банкерите ще кажат какво ще направят банките за хората със заеми, аз знам само, че ще предложат отсрочване на плащанията, каза още финансовият министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ