Генерал Мутафчийски показа синовете си, близнаците Марк и Александър (Снимки)

Венцислав Мутафчийски

Ген. Венцислав Мутафчийски – човекът с най-висок рейтинг в държавата, има богата професионална биография, но за личния му живот се знае твърде малко.

Шефът на ВМА и началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса е роден на 20 август 1964 г. в Дупница. В родния му град все още живее брат му Иво, който се занимава със собствен бизнес, женен е, а с половинката му Краси имат три деца.

Ген. Мутафчийски също е горд баща на двама пораснали синове близнаци от брака му със съпругата му Елена. С нея го събира лекарската професия. До ден днешен тя все още работи като психиатър. От известно време насам д-р Елена Мутафчийска е началник-отделение на приемно-диагностичното звено към центъра за психично здраве „Н. Шипковенски“ в София. Колегите ѝ я определят като изключителен професионалист, скромен и много добър човек.

Макар израснали в семейство на двама изключителни медици, синовете на ген. Мутафчийски не припознават лекарската професия за своя. Близнаците Марк и Александър, родени през 1994 г., тръгват по пътя на правото и икономиката. Марк завършва финанси, а брат му Александър – право в университета „Нюкасъл“ в Англия. Баща им напълно подкрепя избора им, защото през годините те най-много страдали от непрестанната му липса у дома за сметка на безкомпромисното изпълнение на лекарския му дълг.

Натоварването в работата генералът компенсира с разнообразни хобита. Свободно време почти не му остава, особено откакто оглави Националния щаб, и сам сподели, че спи по не повече от 4 часа в денонощието, но от момче обичал спортовете – най-вече ските и плуването. Другата му голяма страст са моторите. Купил си свой преди 6 години, но рядко можел да се наслади на возилото на две гуми. Веднъж, по време на летен отпуск, все пак успял да го изпробва на път до морето, но оттогава моторът по-често бил просто експонат в гаража.

Александър и Марк (двамата най-вдясно) с компания на морски бар

Марк като абитуриент

Александър със свои приятелки 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ