Проф. Константинов с мрачна прогноза за Великден

проф. Михаил Константинов

Около Великден ще е пикът на пандемията. Това каза пред „Фокус“ проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на „Информационно обслужване“.

Той обясни, че за момента България е сред държавите с най-ниска смъртност, въпреки проблемите в българското здравеопазване в сравнение с добре уреденото в някои европейски държави. Според него това се дължи на масовите имунизации, извършвани в миналото.

„За мен това, че откриваме много малко хора и това, че вероятно има много, които се прекарали болестта, но са живи – това е много добре. Колкото повече изкарат на крак този вирус, толкова по-добре.

Нарича се имунна стена. Като се достигнат 50-70% от населението, което да е прекарало вируса под една или друга форма, инфекцията затихва“, посочи математикът.

Проф. Михаил Константинов каза още, че ниската смъртност у нас се дължи на силен имунитет и навременните мерки. Той припомни, че след Първата световна война починалите от инфлуенца в България са били доста по-малко спрямо държавите от Западна Европа. 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ