Депутатите ще заседават извънредно утре и в понеделник

Парламент

Извънредни заседания ще проведат депутатите утре и в понеделник. Такова решение е взел председателският съвет, който се събра днес в Народното събрание, научи „24 часа“.

Това е второто заседание на председателския съвет, откакто се разбра, че един от депутатите – Хасан Адемов от ДПС е с положителна проба за коронавирус. В сряда всички депутати бяха изследвани за вируса. Резултатите им са отрицателни. Днес председателският съвет трябваше да реши как ще заседава парламента от тук нататък.

На заседанието от „Обединени патриоти“ и БСП предложили депутатите да се преместят в сградата на бившия Партиен дом. Мотивът бил, че всички народни представители имат кабинети там, а пултовете, от които те гласуват с пръстов отпечатък, могат да се преместят в стаите им. Така само изказванията можели да стават в залата, а всеки да гласува от кабинета си.

Засега обаче депутатите ще заседават в пленарната зала, решил председателският съвет. Заседания ще има утре и в понеделник. Те обаче ще се провеждат по определен ред и гласуванията ще са по групи. В петък ще има заседания и на три парламентарни комисии – по бюджет и финанси, по правни въпроси и по енергетика. Те ще заседават сутринта, а заседанието на парламента ще се проведе в 14 ч.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ