Извънредно, специална линейка взе висш депутат от ГЕРБ, тръгнаха за Смолян

Линейка спешна помощ

Ситуацията около коронавируса в държавата се мени много, много бързо.

„Надявам се, че ще мине леко.“ Това сподели д-р Даниела Дариткова преди броени минути, докато специална линейка я превозваше от София до Смолян, за да започне карантината в дома си, в къщата си с двор в смолянския квартал Райково. „Само със съпруга си живея, така че и той ще е под карантина“, цитира я „Марица“.

Изследват колегите ми в поликлиниката в момента, макар да не съм била с тях в пряк контакт, защото съм си била в кабинета сама. Дори медицинската сестра я бях пуснала в отпуска. Все пак тях ще ги изследват. За пациентите написах пост в социалните мрежи, за да са спокойни, защото съм била с всички предпазни средства. Въпреки това ми се обадиха пациентите. Но искам да са спокойни, защото в кабинета съм работила с маска, с дезинфектанти, имам специална лампа за обеззаразяване. При родителите си не съм ходила, защото съм се самоосъзнала като рискова. Първо, защото в София според мен има най-много случаи, а аз имам много широк кръг на комуникация. И после заради кабинета. Само съм носила багаж до вратата и не съм контактувала с тях, така че не смятам, че те са контактни с мен. Чувам се с тях“, каза Дариткова.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ сподели, че неприятно се е изненадала, че е носител на вируса. „Кой си мисли, че на него ще се случи? А и съм взимала всички предпазни мерки, поне в кабинета, със сигурност. Всички около мен са ужасени. Не съм спала тази нощ. Сега ме прибират със специална линейка към Смолян. По последната заповед на министъра трябва да изкарам 28 дни карантина, ако има някаква ревизия на това, ще се радвам да се върна на работа, защото съм оголила много фронтове. И в кабинета няма кой да работи. Колежката, с която работя, съм я пуснала в отпуск, тъй като тя попада в рисков контингент. Само сестрата е в кабинета и ме заместват другите колеги от поликлиниката“, каза д-р Дариткова.

Тя добави, че от партията няма да бъдат карантинирани хора, тъй като тя не е имала контакти в последно време. „Последно съм била на 23 март на работа, когато приехме ветото на президента и оправихме закона и после всички колеги имат проби, а и аз не съм имала контакти с тях“, заяви д-р Дариткова.

Казва, че не може да си представи толкова дни, колкото е карантината, да си седи в къщи. „Не ми се е случвало, в цялата ми трудова кариера не съм имала повече от 2 седмици отпуск годишно“, каза депутатката.

Казва, че разчита на Господ, на добрите си гени и добрия си имунитет, за да мине леко заболяването.

„Много рядко съм боледувала досега. Нямам никакви сериозни заболявания. А понеже работя винаги в инфекциозна среда в кабинета си, смятам, че това поддържа имунитета ми в тонус“, заяви Дариткова.

Сред нейните роднини има столетник. Баба й Рада почина наскоро на възраст над 100 години.

Д-р Дариткова пожела на всички здраве със съвет да спазват социалната изолация, защото тя наистина помага.

Днес въпреки всичко тя участва преди обяд във виртуално заседание на изпълнителната комисия.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ