36-г. журналистка Анастасия умря от коронавирус часове, след като разказа как я лекуват

Анастасия Петрова

Невидимата зараза продължава да взима жертви.

Журналистката Анастасия Петрова почина в Перм на 31 март, лекарите назоваха пневмония причината за нейната смърт. Днес се оказа, че жената имала коронавирус.

Анастасия била хоспитализирана на 24 март: тя написа в социалните мрежи, че има треска, а на следващия ден линейка я изпрати в инфекциозна кутия, след което я прехвърлили в изолатор.

Анастасия казала на лекарите, че е разговаряла с хора, които са пристигнали от чужбина – но те пристигнали преди повече от две седмици. В болницата е лекувана с ARVI лекарства и е тествана за коронавирус.

„Нито аз, нито лекарите мислим, че става въпрос за коронавирус – комбинация от симптоми предполага както него, така и обикновен грип.

Лекарите взеха решение за хоспитализация въз основа на състоянието на белите дробове, много високата температура и моята анамнеза “, написа Анастасия Петрова във фейсбук.

По-късно лекарите диагностицират пневмония. Здравословното състояние на Анастасия се влошило рязко, тя написа: „Нямам сили, спя 90% от времето.“ На 26 март тя написа последния си пост, в който заяви, че не се е потвърдил коронавирус.

„За съжаление, потвърждаваме смъртта – коментира Министерството на здравеопазването на региона Кама. – Тя беше хоспитализирана в болница по инфекциозни заболявания, тъй като имаше контакт с хора от чужбина. Беше направен коронавирусен тест – резултатът е отрицателен.

Днес обаче се появи кореспонденция на Анастасия с приятел, от което се вижда, че тя е знаела за положителния резултат за коронавирус още на 28 март. Министерството на здравеопазването в региона обаче казва, че резултатът от втория тест се появил едва днес, 2 април.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ