Министър Нанков: До 3,5 години ще имаме магистрала от София до Велико Търново

Николай Нанков

Реалистично е до 3 години и половина да има магистрала от София до Велико Търново. Това обяви в предаването „Тази сутрин” на bTV министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

До 2024 очакваме цялата автомагистрала „Хемус“ да е готова, уточни министърът. За изграждането на магистрала между Русе и Велико Търново се чака решение на върховния Административен съд (ВАС) на 21септември, каза министърът на регионалното развитие. Ако на 21 септември решението на съда е в полза на АПИ, стартираме процедурите и за автомагистрала Русе – Велико Търново, като очакваме строителството да свърши 2022 – 2023 г., допълни той.

По думите на Нанков строителството е бързо и качествено, но проблемът е в процедурите, докато се стигне до него. Догодина започва процедурата за тунел под Шипка, обяви още Нанков.

„Този тунел ще е най-дългият в страната – 3 километра и 200 метра. Има много голям интерес от страна на чуждестранни компании и инвеститори за това строителство. Дори и да не се стигне до чужди инвестиции, държавата ще отпусне средства за строежа на този тунел”, обяви министърът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ