Кошмарна събота, 31 годишен българин издъхна от коронавирус, нямал заболявания, бил спортист

Венцислав Мутафчийски

„Ангелкова може да ми се разсърди, ама много хора вече ми се сърдят, но призовавам всички граждани да не възприемат празниците като празници. Не е време за празници!“

Това заяви категорично шефът на Националният кризисен щаб за борба с коронавирус ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг в Министерски съвет.

„Не ходете по хотели. Не ходете на църковните служби по Великден, защото там ще се заразите. Останете вкъщи с тези, които живеете и си отбележете празника. Не е нужно и не е разрешено да се ходи“, допълни той.

Мутафчийски припомни, че не всички от починалите са с предходни заболявания.

„Вчера получихме съобщение, че в Лондон е починал от коронавирус 31-годишен българин без предходни заболявания. 83-годишният мъж в Кюстендил е бил болен от левкимия и попада във всички рискови групи. Нека не изместваме фокуса. Тази болест засяга всички възрастови групи и има смъртност и при най-малките възрастови групи“ заяви той.

Не ми е известно хората с алергии да са по-податливи на коронавирус“, допълни ген. Мутафчийски.

По-рано той обяви, че броят на заразените у нас е нараснал и заразените в страната вече са 498, от които 173 са в болница. Новата област, в която има заразени е Враца, а в София има нови 8 случая.

Шефът на Кризисния щаб заяви, че ситуацията в област Монтана е изключително неясна е ситуацията. Там случаите са над 20 , като отбеляза, че едно конкретно тържество е развалило цялата картина. 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ