Народът изтрещя под карантина, 35-годишен уби жена си във Варна, зарови я в двора

Полиция

Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа мъж, на 35 години, за убийство на жена, съобщиха от Апелативната прокуратура в крайморския град.

Тежкото криминално престъпление е било разкрито за кратко време от криминалистите на областната дирекция на МВР – само няколко часа, след като е бил подаден сигналът за изчезналата жена.

Мъжът живеел на семейни начала с убитата. След като извършил престъплението, той заровил тялото на 44-годишната жена в двора на къща във варненското село Ново Оряхово, която обитавали. После инсценирал изчезването й. От съжителството си двамата имат три деца, уточняват от прокуратурата.

Сигналът за изчезналата жена подал нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му Стоянка е в неизвестност от 23 часа на 31 март. Изчезналата била обявена веднага за издирване с телеграма на МВР.

Мъжът е намерен на 2 април в землянка в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено. Той е задържан и отведен в полицейското управление от криминалистите, където направил самопризнания.

Прокуратурата ще внесе днес искане за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо задържания.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ