Борисов и Мутафчийски: Мерките ще бъдат отхлабени

Бойко Борисов, Генерал Мутафчийски

Премиерът Бойко Борисов и ген. Венцислав Мутафчийски заявиха, че мерките ще бъдат отхлабени леко, заради нововъведеното приложение.

„Това приложение ще помогне много на хората, които се прибират от чужбина. Ако на границата си подаде данните, след 14 дни автоматично ще получи съобщение, че не е в карантина. Това много ще помогне на граничните полицаи. Да, има риск“, коментира премиерът Бойко Борисов по повод новосъздаденото приложение, което ще следи симптомите на гражданите чрез телефоните в реално време.

Припомняме, че правителството реализирана е мобилна апликация, с която гражданите информират за текущото си състояние. В рамките на около 10 дни е направен централен регистър, който да събира информацията и да я праща на здравните органи. Тази информация ще стига до правителството и органите на МВР. 

„Това, което са направили тези момчета, е в полза на гражданите. Ще облекчи администрацията. Ако повторим още веднъж, че е доброволно, ще усъмним хората“, каза още министър-председателят.

„СЗО каза категорично, че мерките не трябва да се отслабват, а те знаят по-добре от мен и комшията“, категоричен е Борисов.

„Трябва ни достатъчно информация. Така ще разберем кой е бил заразен и кой е преболедувал, в следствие на което можем да решим на кой етап да отхлабим мерките. Това са отговорите, които гражданите чакат. Следваме стъпките на най-добрите в света“, допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

„Премиерът на Корея заяви, че най-големият успех в борбата с коронавируса е на базата на тази апликация“, заяви още Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ