Заради дъждовния погром, спешно изчистиха 60 речни участъка в София

река

Временен защитен насип с цел превенция от наводнение изгражда дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

Насипът е с дължина 250 м и се изгражда чрез специализирана техника, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предпазният земен насип е направен на река Искър в кв. “Димитър Миленков“ в София.

С цел превенция от наводнения Столична община продължава почистването речни корита за осигуряване на тяхната проводимост. В момента се почистват участъци от река Владайска в жк. „Сердика“, река Банска, река Червена, река Лозянски дол и река Габровница. Досега през тази година са почистени 60 броя речни участъци с обща дължина над 26 км. Премахнати са паднали дървета, клони и отпадъци, осигурена е проводимостта на водостоци и мостове на реките Искър, Владайска, Перловска, Клисурска, Суха река, Аджибарица и др.

Работата по почистването на речните корита продължава. Столичната община изпълнява ежегодна програма, като тази година е осигурила финансиране за почистването на 97 броя речни участъци с обща дължина 45 км.

Извършва се денонощно наблюдение на водните нива на речните корита на територията на Столична община. Към момента проводимостта в коригираните речни корита е нормална.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ