Над 5 000 софиянци вече са с нощни карти за всички линии, интересът нараства

автобус

Расте интересът към дневна и нощна карта за градския транспорт в София

Общо 5 359 са регистрираните потребители на новата система за закупуване на дневна и нощна карта за всички линии на обществения транспорт в София.

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Тя стартира на 12 юли и позволява на всеки пътник, който иска да използва мобилния си телефон, за да си купи и валидира превозния документ. Продадените карти до момента са 1636 броя.

Регистрацията става през имейл на sofia.mpass.bg. Пътниците могат да избират през две опции да заплатят желаната карта чрез дебитна/кредитна карта.
В случая няма значение коя е банката издател, както и не се дължат допълнителни такси.

Заплаща се само цената на картата: ако е дневна 4 лева, ако е нощна – 2 лева. Втората опция е през мобилния оператор А1, като се заплаща само цената на картата, а СМС-ът се таксува по тарифния план на всеки абонат. Повечето от пътниците към настоящия момент предпочитат да използват втората опиция.

Защитният QR код, който се получава на телефона е “картата“ за пътуване. Тя се валидира на входовете на метрото и се проверява от контрольорите в наземния транспорт. Системата все още е в тестови период.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ